Sajtó

2016. június 20.

RÓLUNK ÍRTÁK

Picur Rádió

2013-ban a Bogár Muzsika zenekart Fonogram-díjra jelölték.
A világzenei elemekkel tarkított, változatos, ám mégis egységes módon meghangszerelt albumot Nagy Bandó András megzenésített költeményei, Pálfy Zsolt zenész, színész és meseíró, gyermekekhez közvetlenül szóló előadásmódja és Pintér Mónika énekes-zenepedagógus, azonos néven évek óta odaadó tudatossággal működő zenés és mondókás gyermekfoglalkozásainak szellemisége egyaránt áthatják.
Az album alkotóinak egyik fő célkitűzése a zene központúság a kicsik számára elérhető nyelvezetet használva, egyben minél színesebb műfaji korlátok nélküli világot teremtve. Ennek köszönhetően térbeli és időbeli zenei utazást egyszerre kínál, miközben sok fajta ritmust, dallamot és egyéb zenei elemet felsorakoztat a hallgató számára.

Webrádió

Mese a picike szentjánosbogárról címmel megjelent a Bogár Muzsika Zenekar második albuma. Az együttes június 4-én ad lemezbemutató koncertet a Gyerekszigeten. Mint az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában elhangzott, a világzenei elemekkel tarkított, változatos, ám mégis egységes módon hangszerelt album Nagy Bandó András megzenésített költeményeire készült és Pálfy Zsolt zenész, színész és meseíró gyermekekhez közvetlenül szóló előadásmódja jellemzi. A műsorban Pintér Mónika énekes-zenepedagógus, aki Bogár Muzsika elnevezéssel évek óta tart zenés és mondókás gyermekfoglalkozásokat, elmondta: a lényeg, hogy olyan koncertet adjanak, ahol élménnyel gazdagodnak a gyerekek, és aktív részesei lehetnek az előadásnak. Jó hangulatú koncerteket tudunk magunk mögött – mondta, hozzátéve: a koncerteket családi programnak szánják, célkitűzésük, hogy bevonják a gyerekeket, együtt zenéljenek, és a szülőkkel is közös élménnyé váljon az esemény.

Szegedi Levendula Napok

A 2013-ban Fonogram-díjra jelölt Bogár Muzsika zenekar egyedülállónak számít a hazai zenei palettán. A világzenei elemekkel tarkított, változatos, ám mégis egységes módon meghangszerelt albumot Nagy Bandó András káprázatos megzenésített költeményei, Pálfy Zsolt zenész, színész és meseíró, gyermekekhez közvetlenül szóló előadásmódja és Pintér Mónika énekes-zenepedagógus, azonos néven évek óta odaadó tudatossággal működő zenés és mondókás gyermekfoglalkozásainak szellemisége egyaránt áthatják. A zenekar létrejöttét a 2007-ben Bogár Muzsika néven indult zenés-mondókás foglalkozások ihlették. Ennek nyomán alakult meg a Bogár Muzsika zenekar, míg végül egy önálló, saját szerzeményekből álló lemez született. Az album alkotóinak egyik fő célkitűzése a zene központúság, a kicsik számára elérhető nyelvezetet használva. Ennek tükrében a Bogár Muzsika zenekar koncertjei térbeli és időbeli zenei utazást kínálnak, miközben sok fajta ritmust, dallamot és egyéb zenei elemet felsorakoztatva vonják be a gyerekeket a zene értékteremtő világába.

Interjú Pintér Mónikával – A zene kitágítja a világot

gyoriszalon
Picur Rádió – Bogár Muzsika riport

picurradio
Györkőcfesztivál 2016
gyorkoc2016
Bogár Muzsika a Gyerekszigeten
kultura_hu_logo